Zonneboiler Cromstrijen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Cromstrijen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij deze pagina lees je veelzijdige adviezen over een zonneboiler kopen in Cromstrijen.

zonneboiler systeem installeren in 3281

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1300.
 • Een gemiddelde woning in Cromstrijen verbruikt 1350 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCromstrijen
Postcode3281
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Cromstrijen vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Cromstrijen! Via deze website check je eenvoudig een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Cromstrijen. Of check Qbis.nl voor actuele overzichten met goede installatiebedrijven in de buurt. Hieronder vind je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op beoordelingen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie voorziet in heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van dalende prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Cromstrijen. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er constructies met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Cromstrijen fluctueren tussen de €2450 en €3250, met installatie. Dit systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor enkele scenario’sde geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €115 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.650€70
100 liter2€2.775 – €3.200€100
200 liter2€3.150 – €3.975€120
300 liter3€4.550 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-cromstrijen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Door het energieverbruik kan de vakman een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke andere systemen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Er volgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Cromstrijen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle installaties op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €925 tot €1800. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Cromstrijen

 • CV Totaal Noord (CPC42 500L CV + Tap), vermogen 2999 [KW], €2039 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 150 PAWT), vermogen 739 [KW], €503 subsidie.
 • Cordivari srl (Stratos 4S Rotoshiled Model 120), vermogen 700 [KW], €476 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Cromstrijen een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.cromstrijen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Cromstrijen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Cromstrijen!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente