Zonneboiler Heinenoord

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Heinenoord? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl vind jij bruikbare aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Heinenoord.

zonneboiler systeem installeren in 3274

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3700.
 • De subsidies lopen op tot €1800.
 • Een gemiddeld huishouden in Binnenmaas stookt 1350 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €80 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3274
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Heinenoord vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Heinenoord! Door gebruik te maken van onze website vind je simpel en snel een competente installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Binnenmaas. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor informatie over competente installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand check jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na klantervaringen en certificering. Denk aan Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product zorgt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie behelst een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Heinenoord. Dit apparaat is goed te combineren met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Heinenoord variëren tussen €2975 en €4250, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Verderop check jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor enkele voorbeelden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €85 per jaar (gasprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.600€50
100 liter2€2.925 – €3.125€75
200 liter2€3.125 – €3.825€145
300 liter3€4.525 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-heinenoord

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze gegevens kan de expert een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een week een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Heinenoord (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €500 tot €1200. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Heinenoord

 • Citrin Solar (Zonneboiler TWS2-500+4xCS300), vermogen 2585 [KW], €1758 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 20 + HYG1K.200 A+ isolatie), vermogen 1571 [KW], €1068 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24 HPC), vermogen 2350 [KW], €1598 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Binnenmaas een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.binnenmaas.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Heinenoord aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Heinenoord!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!