Zonneboiler Nieuw-Beijerland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Nieuw-Beijerland? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Via deze pagina doorzoek je bruikbare informatie aangaande een zonneboiler kopen in Nieuw-Beijerland.

zonneboiler systeem installeren in 3264

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een gemiddeld gezin in Korendijk verbruikt 1410 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit betekent een forse besparing van wel €60 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3264
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Nieuw-Beijerland vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Nieuw-Beijerland! D.m.v. onze tool ontdek je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Korendijk. Of surf naar kvinl.nl voor een schema met goede installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf ontdek je enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater en een warme woning. Dit systeem wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Met name toegepast door grotere huizen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Door aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Nieuw-Beijerland. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens is er nog het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Nieuw-Beijerland schommelen tussen de €2675 en €3450, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. Het tarief is gebaseerd op het type zonnecollectors, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina bekijk je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor verschillende scenario’sde kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €110 per jaar (energieprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€55
100 liter2€2.925 – €3.000€85
200 liter2€3.175 – €3.875€115
300 liter3€4.425 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-nieuw-beijerland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Via deze data kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. U krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Nieuw-Beijerland (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is recent extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle artikelen die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €775 tot €1375. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Nieuw-Beijerland

 • CV Totaal Noord (CPC36 300L CV + Tap), vermogen 2822 [KW], €1919 subsidie.
 • Remeha (ZentaSol Plus 110 1C), vermogen 1012 [KW], €688 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 1-24 HPC), vermogen 1839 [KW], €1251 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Korendijk soms een extra tegemoetkoming. Zie www.korendijk.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Nieuw-Beijerland aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Nieuw-Beijerland!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!