Zonneboiler Korendijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Korendijk? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze vergelijker tref jij praktische adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Korendijk.

zonneboiler systeem installeren in 3284

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1600.
 • Een gemiddeld huishouden in Korendijk stookt 1410 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3284
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Korendijk vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Korendijk! D.m.v. deze pagina achterhaal je gemakkelijk een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Korendijk. Of klik door naar kvinl.nl voor een database met competente installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand check jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, KviNL, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels de leidingen gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem wordt gebruikt voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit duurzame product houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. In de basis aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Korendijk. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder hebben we nog een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Korendijk komen gemiddeld uit tussen €2675 en €3000, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt check jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor verscheide voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €60 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudCollectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.625€60
100 liter2€2.900 – €3.025€75
200 liter2€3.150 – €3.800€135
300 liter3€4.525 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-korendijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel gas en elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze info kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen een week een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Korendijk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is in 2017 uitgebreid. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle producten op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €800 tot €1050. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Korendijk

 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1K.400), vermogen 1924 [KW], €1308 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 PAWT), vermogen 1583 [KW], €1076 subsidie.
 • s-energy (SEN-SHC48 CPC & 500L..), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Korendijk een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.korendijk.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Korendijk aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Korendijk!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente