Zonneboiler Piershil

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Piershil? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij onze vergelijker tref jij accurate info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Piershil.

zonneboiler systeem installeren in 3265

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een standaard woning in Korendijk stookt 1410 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €50 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3265
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Piershil vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Piershil! Aan de hand van onze tool vind je eenvoudig een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Korendijk. Of ga naar kvinl.nl waar je een database treft met erkende installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf check jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na reviews en certificaten en keurmerken. Denk aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor het warme water en de centrale verwarming. Dit systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Met name toegepast door bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Piershil. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Piershil variëren tussen €2900 en €3450, met monteren & installeren. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. In het volgende kopje tref je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor velerlei omstandigheden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €145 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€65
100 liter2€2.825 – €3.050€90
200 liter2€3.275 – €3.875€135
300 liter3€4.400 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-piershil

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de productinfo verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit en gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze data kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan aantal kamers en de mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Piershil (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is twee jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle merken die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €575 tot wel €1800. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Piershil

 • CV Totaal Noord (CPC36 400L CV + Tap), vermogen 2803 [KW], €1906 subsidie.
 • Remeha (ZentaSol Plus 110 2C), vermogen 1635 [KW], €1112 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 3-30 HPC), vermogen 3897 [KW], €2650 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Korendijk wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.korendijk.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Piershil aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Piershil!

 • De warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!