Zonneboiler Goudswaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Goudswaard? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze website doorzoek jij waardevolle toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Goudswaard.

zonneboiler systeem installeren in 3267

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1700.
 • Een alledaags gezin in Korendijk stookt 1410 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €75 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3267
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Goudswaard vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Goudswaard! Dankzij deze website check je probleemloos een professionele installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Korendijk. Of benader de website kvinl.nl voor een database met goede installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op referenties en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Deze installatie houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die relatief veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Goudswaard. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard plaatsen ze ook een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Goudswaard variëren tussen €2825 en €4050, met installatie. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor een variatie aan situatiesde kostprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €110 per jaar (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€40
100 liter2€2.875 – €3.050€95
200 liter2€3.275 – €4.000€145
300 liter3€4.425 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-goudswaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het duidelijk naar wie verdere info toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Door het verbruik kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Er volgt z.s.m. een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Goudswaard (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle artikelen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €675 tot €1850. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Goudswaard

 • CV Totaal Noord (CPC42 400L CV + Tap), vermogen 3051 [KW], €2075 subsidie.
 • Zizon (Blue 3-200 PV uitvoering), vermogen 2503 [KW], €1702 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 4-24 HPC), vermogen 3937 [KW], €2677 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Korendijk wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.korendijk.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Goudswaard aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Goudswaard!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!