Zonneboiler Westmaas

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Westmaas? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie kent twee zaken: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van de zonneboiler-vergelijker bekijk je accurate raadgeving over een zonneboiler kopen in Westmaas.

zonneboiler systeem installeren in 3273

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een gemiddeld huishouden in Binnenmaas verbruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €110 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3273
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Westmaas vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Westmaas! Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Binnenmaas. Of bezoek Qbis.nl voor informatie over erkende installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna bekijk je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Met name een rendabele oplossing voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Westmaas. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er installaties met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Westmaas komen gemiddeld uit tussen €2575 en €3300, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Op onze website check je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor verschillende voorbeeldsituaties de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €75 per jaar (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.625€55
100 liter2€2.925 – €3.175€80
200 liter2€3.100 – €3.900€115
300 liter3€4.400 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-westmaas

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze informatie kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt snel een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Westmaas (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is recentelijk extra gestimuleerd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle producten die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €725 tot €1075. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Westmaas

 • CV Totaal Noord (CPC48 500L CV + Tap), vermogen 3186 [KW], €2166 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 20 + HYG1K.150 A+ Isolatie), vermogen 1551 [KW], €1055 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 3-24 HPC), vermogen 3749 [KW], €2549 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Binnenmaas mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.binnenmaas.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Westmaas aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Westmaas!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!