Zonneboiler Strijensas

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Strijensas? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van deze pagina tref jij uitgebreide details aangaande een zonneboiler kopen in Strijensas.

zonneboiler systeem installeren in 3292

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1650.
 • Een standaard woning in Strijen verbruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €160 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteStrijen
Postcode3292
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Strijensas vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Strijensas! Via zonneboilerrevolutie.nl check je moeiteloos een goede installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Strijen. Of surf naar Qbis.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven in de regio. Verderop vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en certificering. Bekijk eens Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie zorgt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Bovenal een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Strijensas. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Strijensas komen gemiddeld uit tussen €2750 en €4000, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. In het volgende kopje bekijk jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor diverse omstandigheden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €55 op jaarbasis (gasprijs april 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.500€70
100 liter2€2.900 – €3.025€85
200 liter2€3.100 – €3.800€145
300 liter3€4.525 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-strijensas

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten wij ook naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Met deze data kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Er volgt snel een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Strijensas (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle types die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €675 tot €1175. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Strijensas

 • Hetzonneboilerhuis (set 25 + SO.300), vermogen 1820 [KW], €1238 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 30 + HYG1K.400 A+ isolatie), vermogen 2035 [KW], €1384 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 4-24 HPC), vermogen 3904 [KW], €2655 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOlevert de gemeente Strijen een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.strijen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Strijensas aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Strijensas!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!