Zonneboiler Hendrik-Ido-Ambacht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Hendrik-Ido-Ambacht? Door middel van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze website ontdek jij actuele toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Hendrik-Ido-Ambacht.

zonneboiler systeem installeren in 3341

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1500.
 • Een standaard woning in Hendrik-Ido-Ambacht stookt 1190 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €70 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHendrik-Ido-Ambacht
Postcode3341
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Hendrik-Ido-Ambacht vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Hendrik-Ido-Ambacht! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker vind je verrassend eenvoudig een goede installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Of bezoek echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs in de regio. Bijgaand lees je verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, VCA, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Via het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk relevant voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er oplossingen het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Hendrik-Ido-Ambacht liggen tussen de €2850 en €4050, inclusief installeren. Het product heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor verscheide mogelijkheden de investering en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €75 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.600€45
100 liter2€2.750 – €3.075€85
200 liter2€3.175 – €3.975€125
300 liter3€4.550 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-hendrik-ido-ambacht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Door het energieverbruik kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Het betreft aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt binnen een week een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Hendrik-Ido-Ambacht (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €400 tot €1350. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hendrik-Ido-Ambacht

 • Hetzonneboilerhuis (set 40 + HYG1K.400), vermogen 1749 [KW], €1189 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 BSV), vermogen 1512 [KW], €1028 subsidie.
 • DAXX (2×20 + 800L tank), vermogen 3278 [KW], €2229 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.h-i-ambacht.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Hendrik-Ido-Ambacht aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Hendrik-Ido-Ambacht!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!