Zonneboiler Zwijndrecht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Zwijndrecht? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van de zonneboiler-vergelijker vind jij bruikbare gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Zwijndrecht.

zonneboiler systeem installeren in 3331

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1600.
 • Een standaard woning in Zwijndrecht verbruikt 1260 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €100 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Postcode3331
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Zwijndrecht vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Zwijndrecht! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je simpel en snel een professionele installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Zwijndrecht. Of check de website Qbis.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installateurs uit de buurt. Onderstaand vind je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem zorgt voor warm tapwater en de centrale verwarming. Het product wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name aantrekkelijk voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Zwijndrecht. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er installaties met het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Zwijndrecht schommelen tussen de €2875 en €3450, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor meerdere scenario’sde investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €155 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.675€40
100 liter2€2.950 – €3.200€105
200 liter2€3.175 – €3.950€115
300 liter3€4.600 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-zwijndrecht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie verdere info verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. U ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Zwijndrecht (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd twee jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle apparaten die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €800 tot wel €1800. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Zwijndrecht

 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1.500), vermogen 3344 [KW], €2274 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC18 + TS-S 400), vermogen 3184 [KW], €2165 subsidie.
 • TechniQ-Energy (500 liter voor verwarming en tapwater met 2×30 heatpipes – C), vermogen 3391 [KW], €2306 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Zwijndrecht een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.zwijndrecht.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Zwijndrecht aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Zwijndrecht!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente