Zonneboiler Dordrecht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Dordrecht? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van onze tool ontdek jij toepasbare details m.b.t. een zonneboiler kopen in Dordrecht.

zonneboiler systeem installeren in 3301

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1350.
 • Een gemiddelde woning in Dordrecht verbruikt 1150 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDordrecht
Postcode3301
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Dordrecht vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Dordrecht! Met behulp van onze vergelijker bekijk je snel een vakbekwame installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Dordrecht. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder check jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en certificering. Dit zijn o.a. KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door de leidingen wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product is geschikt voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit systeem behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Zeker relevant voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Dordrecht. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In mei 2024 zijn er installaties met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Dordrecht vinden we terug ergens tussen de €2425 en €3550, met installatie. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt ontdek jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor verscheide voorbeelden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €155 per jaar (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.500€70
100 liter2€2.850 – €3.075€105
200 liter2€3.200 – €3.825€110
300 liter3€4.450 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-dordrecht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze data kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld aantal kamers en de isolatiewaarden. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Je krijgt snel een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Dordrecht (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot wel €1850. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Dordrecht

 • 2-improve energy (150AXHE1wwpro8), vermogen 797 [KW], €542 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 PAWT), vermogen 1437 [KW], €977 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5818), vermogen 1181 [KW], €803 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Dordrecht een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.dordrecht.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Dordrecht aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Dordrecht!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte via de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!