Zonneboiler Papendrecht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Papendrecht? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze website check je accurate toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Papendrecht.

zonneboiler systeem installeren in 3351

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1450.
 • Een gemiddeld gezin in Papendrecht gebruikt 1070 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €55 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeentePapendrecht
Postcode3351
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Papendrecht vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Papendrecht! Aan de hand van onze website achterhaal je eenvoudig een professionele installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Papendrecht. Of probeer echteinstallateur.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand ontdek je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en certificering. Dit zijn o.a. Sterkin, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Het product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Wegens lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Papendrecht. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Papendrecht zitten gemiddeld tussen €2450 en €3800, met installatie inclusief. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verschillende voorbeelden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €95 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€65
100 liter2€2.775 – €3.075€100
200 liter2€3.250 – €3.800€140
300 liter3€4.550 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-papendrecht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Met deze info kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan woonoppervlak en staat van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Papendrecht (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €850 tot wel €1150. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Papendrecht

 • Van Waveren (Zonneboiler 10 buizen.100L WW), vermogen 593 [KW], €403 subsidie.
 • HRsolar (Hrs200L-D/4,8 combi), vermogen 1717 [KW], €1168 subsidie.
 • Trendy Eco (3x VTC 15 + 500L), vermogen 2080 [KW], €1414 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Papendrecht een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.papendrecht.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Papendrecht aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Papendrecht!

 • Een warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!