Zonneboiler Hardinxveld-Giessendam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Hardinxveld-Giessendam? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie wordt gekenmerkt door twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze website vind jij accurate adviezen over een zonneboiler kopen in Hardinxveld-Giessendam.

zonneboiler systeem installeren in 3371

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1050.
 • Een gemiddeld gezin in Hardinxveld-Giessendam gebruikt 1280 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHardinxveld-Giessendam
Postcode3371
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Hardinxveld-Giessendam vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Hardinxveld-Giessendam! Door gebruik te maken van onze tool vind je moeiteloos een goede installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een database met competente installateurs uit jullie streek. Hieronder achterhaal jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product is toepasbaar voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Met name eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van scherpe prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hardinxveld-Giessendam. Een zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Hardinxveld-Giessendam variëren tussen €2550 en €3100, waarbij installatie is inbegrepen. Het product gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt tref jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor diverse omstandigheden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €165 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.700€50
100 liter2€2.850 – €3.000€90
200 liter2€3.300 – €3.950€145
300 liter3€4.475 – €5.200€190
zonneboiler-kopen-hardinxveld-giessendam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee komen wij erachter naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Door deze data kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Hardinxveld-Giessendam (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle apparaten die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €550 tot wel €1275. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hardinxveld-Giessendam

 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1K.300), vermogen 1591 [KW], €1082 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 BSH), vermogen 1913 [KW], €1301 subsidie.
 • Cosmo (SolarPakket CFK252 3/300SB), vermogen 2986 [KW], €2030 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Hardinxveld-Giessendam mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.hardinxveld-giessendam.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hardinxveld-Giessendam aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Hardinxveld-Giessendam!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!