Zonneboiler Lopikerkapel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Lopikerkapel? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker ontdek jij samengestelde informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Lopikerkapel.

zonneboiler systeem installeren in 3412

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1800.
 • Een doorsnee huishouden in Lopik stookt 1550 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3412
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Lopikerkapel vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Lopikerkapel! Door gebruik te maken van onze website achterhaal je probleemloos een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Lopik. Of bezoek de website Qbis.nl voor actuele overzichten met goede installateurs uit jouw provincie. Verderop lees jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Zonnekeur, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie is geschikt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). De installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk relevant voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Lopikerkapel. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop is er nog het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Lopikerkapel liggen tussen de €2575 en €4000, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Op onze website vind je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor velerlei mogelijkheden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €85 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.500€50
100 liter2€2.825 – €3.200€90
200 liter2€3.275 – €3.825€140
300 liter3€4.500 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-lopikerkapel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het duidelijk naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze data kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij ontvangt z.s.m. een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Lopikerkapel (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €800 tot wel €1400. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lopikerkapel

 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1K.400), vermogen 1924 [KW], €1308 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 60 + HYG1K.150 A+ isolatie), vermogen 3422 [KW], €2327 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 1-24 HPC), vermogen 1812 [KW], €1232 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Lopik een groene lening of kleine subsidie. Check www.lopik.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Lopikerkapel aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Lopikerkapel!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!