Zonneboiler Puttershoek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Puttershoek? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van onze vergelijker lees jij veelzijdige raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Puttershoek.

zonneboiler systeem installeren in 3297

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3200.
 • Subsidies lopen op tot wel €900.
 • Een alledaags gezin in Binnenmaas verbruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3297
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Puttershoek vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Puttershoek! Via deze pagina tref je snel een competente installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Binnenmaas. Of klik door naar Qbis.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf bekijk jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op recensies en certificering. Dit zijn o.a. Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is geschikt voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Bovenal aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door scherpe prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Puttershoek. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast hebben we nog het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Puttershoek komen gemiddeld uit tussen €2475 en €3150, met installatie. Dit systeem heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Hierna lees je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor verscheide situatiesde investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €90 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.575€40
100 liter2€2.850 – €3.150€100
200 liter2€3.275 – €3.800€110
300 liter3€4.600 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-puttershoek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten wij ook naar wie de benodigde info toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze data kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan de omvang en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Puttershoek (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is recent verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle systemen die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot €1325. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Puttershoek

 • Hetzonneboilerhuis (set 40 + HYG1K.300), vermogen 1868 [KW], €1270 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 40 + HYG1K300 A+ isolatie), vermogen 2194 [KW], €1492 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 3-30 HPC), vermogen 3865 [KW], €2628 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Binnenmaas mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.binnenmaas.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Puttershoek aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Puttershoek!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!