Zonneboiler Maasdam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Maasdam? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Via deze website bekijk je actuele gegevens over een zonneboiler kopen in Maasdam.

zonneboiler systeem installeren in 3299

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een alledaags huishouden in Binnenmaas verbruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €105 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3299
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Maasdam vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Maasdam! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl bekijk je probleemloos een erkende installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Binnenmaas. Of bezoek de website Qbis.nl voor een database met vakbekwame installateurs in de regio. In onderstaande box check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met reviews en certificering. Bekijk eens VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit systeem is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral toepasbaar op grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Maasdam. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je een plekje nodig voor het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Maasdam komen gemiddeld uit tussen €2600 en €3750, met installatie inclusief. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor verscheide mogelijkheden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €145 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.525€60
100 liter2€2.775 – €3.000€90
200 liter2€3.225 – €3.975€125
300 liter3€4.475 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-maasdam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de info aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen een week een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Maasdam (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €425 tot wel €1050. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Maasdam

 • Hetzonneboilerhuis (set 40 + HYG1K.400), vermogen 1749 [KW], €1189 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 40 + HYG1K.400 A+ isolatie), vermogen 2215 [KW], €1506 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-30 HPC), vermogen 3553 [KW], €2416 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Binnenmaas mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.binnenmaas.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Maasdam aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Maasdam!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!