Zonneboiler Giessenburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Giessenburg? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Via deze website doorzoek jij waardevolle gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Giessenburg.

zonneboiler systeem installeren in 3381

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1150.
 • Een gemiddeld gezin in Giessenlanden verbruikt 1550 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode3381
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Giessenburg vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Giessenburg! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Giessenlanden. Of ga naar de website Qbis.nl voor informatie over professionele installateurs in de regio. In onderstaande box lees je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor heet water in huis en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Giessenburg. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast hebben we nog een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Giessenburg schommelen tussen de €2550 en €4050, waarbij installatie is inbegrepen. Het product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. In het volgende kopje lees jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna tref je voor meerdere mogelijkheden de investering en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €95 per jaar (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.650€60
100 liter2€2.800 – €3.000€100
200 liter2€3.100 – €3.925€110
300 liter3€4.400 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-giessenburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de productinfo verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van het verbruik kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Giessenburg (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is twee jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €775 tot wel €1800. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Giessenburg

 • Hetzonneboilerhuis (set 40 +SO.400), vermogen 2173 [KW], €1478 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 50 + HYG1K.400 A+ isolatie), vermogen 2335 [KW], €1588 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2051 [KW], €1395 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Giessenlanden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.giessenlanden.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Giessenburg aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Giessenburg!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!