Zonneboiler Benschop

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Benschop? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem bestaat uit 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van deze website bekijk jij bruikbare aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Benschop.

zonneboiler systeem installeren in 3411

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1700.
 • Een standaard woning in Lopik stookt 1550 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3411
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Benschop vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Benschop! Middels onze vergelijker bekijk je gemakkelijk een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Lopik. Of surf naar kvinl.nl waar je een database treft met professionele installateurs in de regio. Bijgaand check jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om referenties en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem is geschikt voor warm tapwater en een warme woning. Dit systeem behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Benschop. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In juni 2024 kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Benschop komen gemiddeld uit tussen €2575 en €3050, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De investering komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor een aantal voorbeeldsituaties de kosten en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €155 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.675€50
100 liter2€2.775 – €3.125€90
200 liter2€3.200 – €3.875€125
300 liter3€4.525 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-benschop

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie verdere info verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Jij krijgt binnen een week een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Benschop (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle systemen op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €525 tot €1825. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Benschop

 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 2325 [KW], €1581 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 50 + HYG1K.500 A+ isolatie), vermogen 2347 [KW], €1596 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24 HPC), vermogen 2329 [KW], €1584 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Lopik mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.lopik.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Benschop aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Benschop!

 • Een warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!