Zonneboiler Jaarsveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Jaarsveld? Dankzij het zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van onze website bekijk jij bruikbare gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Jaarsveld.

zonneboiler systeem installeren in 3413

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een gemiddelde woning in Lopik verbruikt 1550 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €70 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3413
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Jaarsveld vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Jaarsveld! Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je eenvoudig een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Lopik. Of benader Qbis.nl voor een database met erkende installateurs in de buurt. Verderop ontdek jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem is geschikt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Vooral toepasbaar op bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van scherpe prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Jaarsveld. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Jaarsveld komen gemiddeld uit tussen €2950 en €3050, met montage. Het systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. In het volgende kopje tref je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor enkele mogelijkheden de investering en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €135 per jaar (energieprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€65
100 liter2€2.900 – €3.125€105
200 liter2€3.175 – €3.825€115
300 liter3€4.500 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-jaarsveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zo weten we naar wie verdere info aangeleverd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Relevant is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. U ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Jaarsveld (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is recent verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €825 tot €1875. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Jaarsveld

 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1K.500), vermogen 1911 [KW], €1299 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 60 + HYG1K.300 A+ isolatie), vermogen 3494 [KW], €2376 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 1-30 HPC), vermogen 2026 [KW], €1378 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Lopik soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.lopik.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Jaarsveld aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Jaarsveld!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!