Zonneboiler Harmelen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Harmelen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij deze website lees je uitgebreide gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Harmelen.

zonneboiler systeem installeren in 3481

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1000.
 • Een gemiddelde woning in Woerden stookt 1300 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €140 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3481
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Harmelen vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Harmelen! Middels de zonneboiler-vergelijker bekijk je simpel en snel een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Woerden. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met goede installatiebedrijven in de buurt. Hierna bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en certificering. Bekijk eens Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In koude maanden is de werking niet optimaal. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor heet water in huis en een warme woning. De installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. In de basis toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Harmelen. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Harmelen liggen tussen de €2550 en €3350, met installatie. Dit systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Verderop lees jij meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder check je voor velerlei voorbeelden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €110 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.625€55
100 liter2€2.925 – €3.150€95
200 liter2€3.100 – €3.950€130
300 liter3€4.500 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-harmelen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze data kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een week een complete offerte van een zonneboiler monteur in Harmelen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle artikelen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €900 tot wel €1775. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Harmelen

 • 123-Kaminofen (2CPC24+FKS 800), vermogen 3518 [KW], €2392 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 30 buizen 300L Hygieneboiler A+), vermogen 2006 [KW], €1364 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 1-30 HPC), vermogen 2054 [KW], €1397 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Woerden een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.woerden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Harmelen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Harmelen!

 • De warmtepomp: wint warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!