Zonneboiler Waarder

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Waarder? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee zaken: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door onze vergelijker tref je omvangrijke raadgeving over een zonneboiler kopen in Waarder.

zonneboiler systeem installeren in 3466

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €700.
 • Een gemiddelde woning in Bodegraven-Reeuwijk gebruikt 1440 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode3466
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Waarder vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Waarder! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl tref je snel een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Of check echteinstallateur.nl voor informatie over erkende installateurs in de regio. Hieronder achterhaal je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook reviews en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Het systeem wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Waarder. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Waarder zitten gemiddeld tussen €2500 en €4150, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Hierna vind jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een paar situatiesde aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €115 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.550€65
100 liter2€2.750 – €3.125€80
200 liter2€3.275 – €3.975€140
300 liter3€4.475 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-waarder

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de info verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit je op dit moment verbruikt. Met deze informatie kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een week een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Waarder (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle producten die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €775 tot wel €1850. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Waarder

 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 3912 [KW], €2660 subsidie.
 • OEG (4plus vlakkeplaatcollector(2x) 300L Hyg.boiler A+), vermogen 1986 [KW], €1350 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 4-24 HPC), vermogen 3862 [KW], €2626 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Bodegraven-Reeuwijk soms een extra tegemoetkoming. Zie www.bodegraven-reeuwijk.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Waarder aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Waarder!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!