Zonneboiler Papekop

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Papekop? Door middel van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product bestaat in de basis uit twee zaken: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl doorzoek je handige gegevens over een zonneboiler kopen in Papekop.

zonneboiler systeem installeren in 3464

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3700.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een alledaags gezin in Oudewater stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3464
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Papekop vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Papekop! Middels zonneboilerrevolutie.nl check je gemakkelijk een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Oudewater. Of check kvinl.nl voor een database met professionele installateurs in je omgeving. Onderstaand vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere KviNL, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Het systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Vooral aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Wegens scherpe prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Papekop. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In juni 2024 zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Papekop fluctueren tussen de €2550 en €3500, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, het volume van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op deze pagina check je meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor diverse mogelijkheden de investering en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €135 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€45
100 liter2€2.900 – €3.100€95
200 liter2€3.150 – €3.950€125
300 liter3€4.450 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-papekop

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om adres en contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit je op dit moment verbruikt. Met deze informatie kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een paar dagen een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Papekop (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd in 2017 verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle apparaten die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €475 tot €1625. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Papekop

 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 3855 [KW], €2621 subsidie.
 • Deyle.nl (A1000-O30 – Heat), vermogen 1218 [KW], €828 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-30 HPC), vermogen 2017 [KW], €1372 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Oudewater een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.oudewater.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Papekop aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Papekop!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!