Zonneboiler Linschoten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Linschoten? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem kent twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker lees jij omvangrijke raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Linschoten.

zonneboiler systeem installeren in 3461

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • De subsidies lopen op tot €1200.
 • Een doorsnee huishouden in Montfoort stookt 1390 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
Postcode3461
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Linschoten vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Linschoten! D.m.v. deze pagina vind je verrassend eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Montfoort. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven uit de buurt. Hierna check je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Denk aan Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie is er voor 2 zaken: je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval springt de CV-brander bij. Bijzonder een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Linschoten. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Linschoten komen gemiddeld uit tussen €2800 en €3900, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op deze pagina lees jij meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor een variatie aan gevallen de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €115 per jaar (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.500€60
100 liter2€2.750 – €3.075€75
200 liter2€3.250 – €3.875€140
300 liter3€4.600 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-linschoten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het helder naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke andere systemen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Linschoten (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €600 tot wel €1875. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Linschoten

 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 3745 [KW], €2547 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 100 + HYG1K.150 A+ isolatie), vermogen 3778 [KW], €2569 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-30 HPC), vermogen 3538 [KW], €2406 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Montfoort soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.montfoort.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Linschoten aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Linschoten!

 • Warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!