Zonneboiler Montfoort

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Montfoort? Middels een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie kent 2 delen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij actuele aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Montfoort.

zonneboiler systeem installeren in 3417

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2700.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een gemiddelde woning in Montfoort gebruikt 1390 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €140 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
Postcode3417
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Montfoort vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Montfoort! Aan de hand van onze tool check je gemakkelijk een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Montfoort. Of check de website kvinl.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs uit de buurt. Bijgaand achterhaal je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na klantervaringen en certificering. Denk aan Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Montfoort. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment kan men ook kiezen voor het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Montfoort schommelen tussen de €2975 en €4300, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt lees je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor meerdere situatiesde geschatte prijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €160 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.525€70
100 liter2€2.950 – €3.150€80
200 liter2€3.125 – €3.875€145
300 liter3€4.400 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-montfoort

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Montfoort (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd twee jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €650 tot €1500. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Montfoort

 • 2-improve energy (300CS2wwpro18), vermogen 1684 [KW], €1145 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 5-ZO500L), vermogen 3365 [KW], €2288 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1041 [KW], €708 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Montfoort wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.montfoort.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Montfoort aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Montfoort!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente