Zonneboiler Hekendorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Hekendorp? Dankzij het zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van deze website tref jij actuele informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Hekendorp.

zonneboiler systeem installeren in 3467

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1450.
 • Een alledaags huishouden in Oudewater stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3467
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Hekendorp vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Hekendorp! Door gebruik te maken van deze pagina achterhaal je eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Oudewater. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een schema met eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop bekijk je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om referenties en certificering. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie voorziet in je watervoorziening en een warme woning. De installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Zeker interessant voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Hekendorp. Deze installatie is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Hekendorp komen gemiddeld uit tussen €2450 en €3500, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Verderop tref je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees jij voor verschillende mogelijkheden de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €70 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.650€60
100 liter2€2.825 – €3.100€90
200 liter2€3.250 – €3.925€120
300 liter3€4.400 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-hekendorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de info verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Er volgt zeer binnenkort een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Hekendorp (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle types die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €750 tot wel €1825. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hekendorp

 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3919 [KW], €2665 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 50 buizen 500L Hygieneboiler A+), vermogen 3362 [KW], €2286 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-24 HPC), vermogen 1804 [KW], €1227 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Oudewater mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.oudewater.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Hekendorp aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hekendorp!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!