Zonneboiler Kamerik

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Kamerik? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Door middel van deze pagina bekijk jij bruikbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Kamerik.

zonneboiler systeem installeren in 3471

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een alledaags gezin in Woerden stookt 1300 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3471
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Kamerik vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Kamerik! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker ontdek je gemakkelijk een geschikte installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Woerden. Of check kvinl.nl voor lijstjes met erkende installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf tref jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met reviews en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gebruikt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Vooral toepasbaar op bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Kamerik. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder is er nog het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Kamerik schommelen tussen de €2700 en €3450, inclusief plaatsing. Dit product heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt lees je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een paar mogelijkheden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €170 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.675€40
100 liter2€2.900 – €3.100€95
200 liter2€3.125 – €3.900€110
300 liter3€4.575 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-kamerik

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze data kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn leefruimte (m2) en staat van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Kamerik (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €875 tot €1200. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kamerik

 • Hetzonneboilerhuis (set 105 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3944 [KW], €2682 subsidie.
 • OEG (2plus vlakkeplaatcollector(2x) 200L Solarboile A+), vermogen 1841 [KW], €1252 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 3-24 HPC), vermogen 3674 [KW], €2498 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Woerden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.woerden.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kamerik aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Kamerik!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!