Zonneboiler Zegveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Zegveld? Door middel van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Geholpen door deze website check je waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Zegveld.

zonneboiler systeem installeren in 3474

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1350.
 • Een gemiddeld huishouden in Woerden verbruikt 1300 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €70 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3474
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Zegveld vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Zegveld! Dankzij deze pagina ontdek je verrassend eenvoudig een erkende installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Woerden. Of bezoek Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven in de regio. Onderstaand achterhaal je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product regelt warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. De installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Vooral aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Zegveld. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook is er nog het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De verwachte kosten zonneboiler Zegveld fluctueren tussen de €2950 en €3800, met installatie inclusief. Dit product heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt tref je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema tref je voor verschillende scenario’sde geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €150 per jaar (gasprijzen maart 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€50
100 liter2€2.800 – €3.000€85
200 liter2€3.225 – €3.800€130
300 liter3€4.400 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-zegveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om na te gaan hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Door deze gegevens kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Je krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Zegveld (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle modellen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €600 tot €1550. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zegveld

 • 123-Kaminofen (2CPC24+FKS 1000), vermogen 3542 [KW], €2409 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 40 buizen 400L Solarboiler A+), vermogen 2220 [KW], €1510 subsidie.
 • TISUN (4x PFM-S 2.01m3), vermogen 3066 [KW], €2085 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Woerden mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.woerden.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Zegveld aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zegveld!

 • Warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!