Zonneboiler Nieuwegein

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Nieuwegein? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. deze pagina bekijk je praktische adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Nieuwegein.

zonneboiler systeem installeren in 3431

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1550.
 • Een gemiddelde woning in Nieuwegein gebruikt 560 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteNieuwegein
Postcode3431
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3560 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€100,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwegein vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Nieuwegein! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Nieuwegein. Of check Qbis.nl voor een database met erkende installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf vind jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). De installatie wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Zeker toepasbaar op grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Omwille van lagere prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Nieuwegein. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard hebben we nog het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Nieuwegein komen gemiddeld uit tussen €2800 en €3800, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Hierna bekijk je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna tref je voor enkele situatiesde aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €75 per jaar (energieprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€65
100 liter2€2.900 – €3.200€85
200 liter2€3.125 – €3.925€135
300 liter3€4.500 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-nieuwegein

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Door deze statistieken kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een week een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Nieuwegein (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €925 tot wel €1875. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuwegein

 • 2-improve energy (300CS2wwpro24), vermogen 1975 [KW], €1343 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 5-HBB500L), vermogen 3363 [KW], €2287 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1039 [KW], €707 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Nieuwegein soms een extra tegemoetkoming. Check www.nieuwegein.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Nieuwegein aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Nieuwegein!

 • Warmtepomp: ontneemt energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door bijv. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!