Zonneboiler Waverveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Waverveen? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref je praktische raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Waverveen.

zonneboiler systeem installeren in 3646

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1400.
 • Een doorsnee huishouden in De Ronde Venen verbruikt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €75 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3646
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Waverveen vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Waverveen! Met behulp van deze website vind je zonder problemen een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente De Ronde Venen. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met competente installateurs in je omgeving. Bijgaand achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook recensies en certificering. Onder andere Zonnekeur, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Het product houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan is de CV-brander nodig. In de basis eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Waverveen. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Waverveen variëren tussen €2575 en €3700, met installatie. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje ontdek jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor enkele gevallen de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €75 per jaar (gasprijzen april 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€55
100 liter2€2.875 – €3.075€75
200 liter2€3.250 – €4.000€135
300 liter3€4.600 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-waverveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de specificaties verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om na te gaan hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Door het verbruik kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft woonoppervlak en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Je ontvangt zeer binnenkort een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Waverveen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is twee jaar geleden uitgebreid. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €550 tot wel €1675. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Waverveen

 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 30 buizen 300L WW+CV), vermogen 3167 [KW], €2154 subsidie.
 • Eco2All (Eco2all 2x Eco-BP 30 / Eco-EBS 2 300), vermogen 2994 [KW], €2036 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 1997 [KW], €1358 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente De Ronde Venen een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.derondevenen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Waverveen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Waverveen!

 • De warmtepomp: genereert energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!