Zonneboiler Loenen aan de Vecht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Loenen aan de Vecht? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze website ontdek jij actuele toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Loenen aan de Vecht.

zonneboiler systeem installeren in 3632

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een gemiddelde woning in Stichtse Vecht stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Oftewel, een forse besparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3632
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Loenen aan de Vecht vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Loenen aan de Vecht! Geholpen door deze website vind je snel een professionele installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Stichtse Vecht. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie is er voor 2 zaken: je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Loenen aan de Vecht. Dit systeem is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er constructies met het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Loenen aan de Vecht komen gemiddeld uit tussen €2925 en €3500, met monteren & installeren. Het product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina tref jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor een paar situatiesde geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €170 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.600€70
100 liter2€2.750 – €3.025€100
200 liter2€3.200 – €3.925€130
300 liter3€4.600 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-loenen-aan-de-vecht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het helder naar wie verdere info toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze data kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Loenen aan de Vecht (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle merken die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €925 tot wel €1100. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Loenen aan de Vecht

 • Van Waveren (Zonneboiler 30 buizen.200L WW+CV), vermogen 1632 [KW], €1110 subsidie.
 • OEG (4plusvlakkeplaatcollector(3x) 400LHygieneboiler A+), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 3-24 HPC), vermogen 3614 [KW], €2458 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Stichtse Vecht mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.stichtsevecht.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Loenen aan de Vecht aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Loenen aan de Vecht!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!