Zonneboiler Breukeleveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Breukeleveen? Via een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt opgebouwd door 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van deze website check je praktische toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Breukeleveen.

zonneboiler systeem installeren in 3625

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €800.
 • Een standaard woning in Wijdemeren stookt 1660 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode3625
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Breukeleveen vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Breukeleveen! Aan de hand van deze website tref je moeiteloos een goede installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Wijdemeren. Of bezoek Qbis.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop ontdek jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om beoordelingen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het product regelt heet water in huis en de verwarming van de woning. Het systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan springt de CV-brander bij. In de eerste plaats toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Breukeleveen. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er installaties met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Breukeleveen variëren tussen €2500 en €3150, met monteren & installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. In het volgende kopje bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor een paar mogelijkheden de totaalprijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €180 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.525€70
100 liter2€2.900 – €3.100€95
200 liter2€3.175 – €3.900€120
300 liter3€4.475 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-breukeleveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de info aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas de woning per jaar verbruikt. Met deze gegevens kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U krijgt binnen een week een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Breukeleveen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €500 tot €1675. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Breukeleveen

 • Van Waveren (Zonneboiler 20 buizen.200L WW), vermogen 1204 [KW], €819 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 70 buizen 800L Hygieneboiler A+), vermogen 3712 [KW], €2524 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 1979 [KW], €1346 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Wijdemeren soms een extra tegemoetkoming. Check www.wijdemeren.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Breukeleveen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Breukeleveen!

 • Een warmtepomp: genereert warmte middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!