Zonneboiler Oud Zuilen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Oud Zuilen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl check je uitgebreide adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Oud Zuilen.

zonneboiler systeem installeren in 3611

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1800.
 • Een alledaags huishouden in Stichtse Vecht gebruikt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3611
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Oud Zuilen vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Oud Zuilen! Middels deze website check je eenvoudig een competente installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Stichtse Vecht. Of probeer de website kvinl.nl voor een schema met betrouwbare installateurs in de regio. Hieronder tref jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder toepasbaar op grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oud Zuilen. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In april 2024 zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Oud Zuilen komen gemiddeld uit tussen €2775 en €4200, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Verderop ontdek jij meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor enkele scenario’sde kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €145 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€70
100 liter2€2.800 – €3.175€90
200 liter2€3.250 – €4.000€120
300 liter3€4.525 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-oud-zuilen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze informatie kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Oud Zuilen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd in 2017 verhoogd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle systemen die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €550 tot wel €1900. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oud Zuilen

 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 2348 [KW], €1597 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 30 buizen 300L Solarboiler A+), vermogen 2005 [KW], €1363 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 5 personen – 400L 3-24 HPC), vermogen 37 [KW], €2516 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Stichtse Vecht soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.stichtsevecht.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Oud Zuilen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Oud Zuilen!

 • Een warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!