Zonneboiler Maarssen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Maarssen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie kent twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker tref je uitgebreide raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Maarssen.

zonneboiler systeem installeren in 3601

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1100.
 • Een gemiddelde woning in Stichtse Vecht stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3601
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Maarssen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Maarssen! Middels onze tool vind je eenvoudig een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Stichtse Vecht. Of ga naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf tref jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Deze installatie wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie springt de CV-brander bij. Bijzonder interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Maarssen. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Maarssen schommelen tussen de €2900 en €3600, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. In het volgende kopje lees je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor een paar scenario’sde investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €150 per jaar (energieprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.550€70
100 liter2€2.775 – €3.200€90
200 liter2€3.175 – €4.000€140
300 liter3€4.400 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-maarssen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om te weten hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze data kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt snel een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Maarssen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot wel €1200. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Maarssen

 • 123-Kaminofen (2CPC24+FKS 600), vermogen 3494 [KW], €2376 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 40 buizen 400L Hygieneboiler A+), vermogen 2222 [KW], €1511 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 4 personen – 300L 2-24 HPC), vermogen 2303 [KW], €1566 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Stichtse Vecht een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.stichtsevecht.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Maarssen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Maarssen!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!