Zonneboiler Breukelen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Breukelen? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij actuele gegevens over een zonneboiler kopen in Breukelen.

zonneboiler systeem installeren in 3621

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1250.
 • Een alledaags huishouden in Stichtse Vecht stookt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €120 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3621
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Breukelen vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Breukelen! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je moeiteloos een betrouwbare installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Stichtse Vecht. Of surf naar Qbis.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna achterhaal je enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product kan gebruikt worden voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Deze installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval is de CV-brander nodig. In de eerste plaats interessant voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Breukelen. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Breukelen fluctueren tussen de €2575 en €3950, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op onze website bekijk jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor verscheide scenario’sde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €80 per jaar (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.575€70
100 liter2€2.775 – €3.150€80
200 liter2€3.125 – €3.975€145
300 liter3€4.400 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-breukelen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor komen wij erachter naar wie de info aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze data kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt z.s.m. een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Breukelen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is in 2017 verbreed. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle systemen die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €700 tot €1350. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Breukelen

 • Van Waveren (Zonneboiler 15 buizen.150L WW), vermogen 926 [KW], €630 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 50 buizen 500L Solarboiler A+), vermogen 3360 [KW], €2285 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-30 HPC), vermogen 1960 [KW], €1333 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Stichtse Vecht mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.stichtsevecht.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Breukelen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Breukelen!

 • Een warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!