Zonneboiler Tienhoven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Tienhoven? Middels een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van onze vergelijker check je omvangrijke details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Tienhoven.

zonneboiler systeem installeren in 3612

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • De subsidies lopen op tot €1550.
 • Een doorsnee gezin in Stichtse Vecht stookt 1400 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3612
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Tienhoven vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Tienhoven! Met behulp van deze website ontdek je moeiteloos een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Stichtse Vecht. Of surf naar de website kvinl.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. In de volgende paragraaf achterhaal je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit duurzame product houdt in: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan regelt de CV-brander de rest. Vooral aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die veel warm water gebruiken. Wegens aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Tienhoven. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Tienhoven komen gemiddeld uit tussen €2900 en €4000, met montage. De installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt tref je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een aantal omstandigheden de kostprijzen en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €80 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.675€70
100 liter2€2.775 – €3.025€85
200 liter2€3.200 – €3.900€110
300 liter3€4.500 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-tienhoven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de informatie verzonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Middels deze gegevens kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een week een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Tienhoven (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is 2 jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle installaties die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €575 tot wel €1300. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Tienhoven

 • AJM Zonne-energie (AJM 24-200), vermogen 1337 [KW], €909 subsidie.
 • OEG (4plus vlakkeplaatcollector(2x) 300L Solarboiler A+), vermogen 1984 [KW], €1349 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 6 personen – 500L 4-24 HPC), vermogen 3904 [KW], €2655 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Stichtse Vecht mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.stichtsevecht.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Tienhoven aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Tienhoven!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!