Zonneboiler Westbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Westbroek? Via een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door onze vergelijker vind jij uitgebreide adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Westbroek.

zonneboiler systeem installeren in 3615

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €700.
 • Een doorsnee gezin in De Bilt verbruikt 1680 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3615
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Westbroek vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Westbroek! Door middel van onze tool bekijk je probleemloos een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente De Bilt. Of ga naar de website kvinl.nl voor een database met erkende installatiebedrijven in de regio. Hieronder lees jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificering. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Dankzij lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Westbroek. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Westbroek variëren tussen €2575 en €3050, met installatie. De installatie hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje tref je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor diverse voorbeelden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €105 op jaarbasis (gasprijs april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€70
100 liter2€2.925 – €3.125€100
200 liter2€3.300 – €3.800€135
300 liter3€4.600 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-westbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de informatie verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze info kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Er volgt z.s.m. een complete offerte via een zonneboiler monteur in Westbroek (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €775 tot wel €1500. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Westbroek

 • Van Waveren (Zonneboiler 10 buizen.100L WW), vermogen 593 [KW], €403 subsidie.
 • OEG (4plus vlakkeplaatcollector(1x) 120L Solarboiler A+), vermogen 1315 [KW], €894 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-24 HPC), vermogen 1747 [KW], €1188 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente De Bilt mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.debilt.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Westbroek aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Westbroek!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!