Zonneboiler De Bilt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in De Bilt? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van deze website ontdek je toepasbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in De Bilt.

zonneboiler systeem installeren in 3730

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1600.
 • Een standaard woning in De Bilt verbruikt 1680 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit betekent een forse besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3730
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in De Bilt vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in De Bilt! Aan de hand van deze website ontdek je gemakkelijk een competente installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente De Bilt. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs uit de gemeente. Onderstaand lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op reviews en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product kan gebruikt worden voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Het product houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Zeker interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in De Bilt. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler De Bilt liggen tussen de €2625 en €4300, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De investering komt tot stand door het aantal zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees jij voor verschillende voorbeelden de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €95 per jaar (energieprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.700€55
100 liter2€2.950 – €3.025€90
200 liter2€3.125 – €3.975€130
300 liter3€4.575 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-de-bilt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verstuurd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze gegevens kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een offerte op maat via een zonneboiler monteur in De Bilt (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is in 2017 verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €875 tot wel €1850. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in De Bilt

 • 2-improve energy (300AXHE1wwpro18), vermogen 1688 [KW], €1148 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 24-250), vermogen 1347 [KW], €916 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1269 [KW], €863 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente De Bilt mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.debilt.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte De Bilt aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in De Bilt!

 • De warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente