Zonneboiler Maartensdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Maartensdijk? Door middel van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt gevormd door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van deze website tref jij bruikbare raadgeving over een zonneboiler kopen in Maartensdijk.

zonneboiler systeem installeren in 3738

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1050.
 • Een standaard woning in De Bilt verbruikt 1680 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €115 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3738
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Maartensdijk vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Maartensdijk! Met behulp van onze website ontdek je gemakkelijk een vakbekwame installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente De Bilt. Of benader de website echteinstallateur.nl voor informatie over vakbekwame installateurs in de regio. Bijgaand lees jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en certificering. Bekijk eens KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem regelt je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit product wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie is de CV-brander nodig. In de basis relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Maartensdijk. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook is er nog het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Maartensdijk fluctueren tussen de €2800 en €4250, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Verderop vind je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna lees je voor een paar omstandigheden de investering en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €70 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.700€45
100 liter2€2.825 – €3.075€80
200 liter2€3.125 – €3.900€140
300 liter3€4.400 – €5.250€165
zonneboiler-kopen-maartensdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten we naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om te weten hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze informatie kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Beschrijf de woning. Denk aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Maartensdijk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is in 2017 verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle modellen die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €875 tot €1150. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Maartensdijk

 • AJM Zonne-energie (AJM 60-500), vermogen 3089 [KW], €2101 subsidie.
 • Rexel (1TA/4-300), vermogen 2865 [KW], €1948 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2022 [KW], €1375 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente De Bilt wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.debilt.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Maartensdijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Maartensdijk!

 • De warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!