Zonneboiler Bosch en Duin

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Bosch en Duin? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product komt tot stand door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij deze website doorzoek je uitgebreide aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Bosch en Duin.

zonneboiler systeem installeren in 3735

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1350.
 • Een doorsnee huishouden in Zeist gebruikt 1500 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3735
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Bosch en Duin vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Bosch en Duin! Door gebruik te maken van deze pagina tref je verrassend eenvoudig een goede installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Zeist. Of probeer kvinl.nl voor een database met professionele installateurs uit de buurt. Verderop achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Het product bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval is de CV-brander nodig. In de basis relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Bosch en Duin. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Bosch en Duin komen gemiddeld uit tussen €2800 en €4500, met montage. Het systeem kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De prijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. In het volgende kopje vind je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor enkele gevallen de kostprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €135 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.600€45
100 liter2€2.925 – €3.150€80
200 liter2€3.200 – €4.000€140
300 liter3€4.500 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-bosch-en-duin

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze statistieken kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en staat van isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. U krijgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Bosch en Duin (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd in 2017 verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €750 tot wel €1625. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Bosch en Duin

 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1.2000 okoline-profi), vermogen 3904 [KW], €2655 subsidie.
 • Rexel (1TA/3-200), vermogen 2455 [KW], €1669 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24 HPC), vermogen 1787 [KW], €1215 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Zeist soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.zeist.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Bosch en Duin aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Bosch en Duin!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!