Zonneboiler Zeist

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Zeist? Dankzij het zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door twee zaken: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze website check jij samengestelde details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Zeist.

zonneboiler systeem installeren in 3701

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €900.
 • Een gemiddeld huishouden in Zeist stookt 1500 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3701
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Zeist vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Zeist! Via deze pagina vind je eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Zeist. Of klik door naar Qbis.nl voor een database met competente installateurs uit de buurt. Onderstaand check je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan KviNL, VCA, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door de leidingen wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Vooral interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Zeist. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Zeist fluctueren tussen de €2675 en €4050, met installatie. Dit systeem heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Hierna check jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor verscheide scenario’sde geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €60 per jaar (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€65
100 liter2€2.950 – €3.125€100
200 liter2€3.275 – €3.875€115
300 liter3€4.525 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-zeist

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten wij ook naar wie de informatie toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze gegevens kan de installateur een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Zeist (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €450 tot €1625. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zeist

 • Sonnenkraft (Compact E 200L 1x SkR 500), vermogen 1073 [KW], €730 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 500 PAWT), vermogen 2270 [KW], €1544 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 800L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2112 [KW], €1436 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Zeist mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.zeist.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Zeist aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Zeist!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente