Zonneboiler Austerlitz

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Austerlitz? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van onze tool vind je actuele gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Austerlitz.

zonneboiler systeem installeren in 3711

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een standaard woning in Zeist verbruikt 1500 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €65 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3711
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Austerlitz vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Austerlitz! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl ontdek je eenvoudig een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Zeist. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor informatie over eerlijke installateurs uit de gemeente. Hierna lees je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. De installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker toegepast door grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Austerlitz. Zo’n systeem is goed te combineren met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Austerlitz schommelen tussen de €2850 en €4050, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Verderop check jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna lees jij voor een variatie aan gevallen de kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €140 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.525€60
100 liter2€2.750 – €3.100€85
200 liter2€3.300 – €3.900€125
300 liter3€4.525 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-austerlitz

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomde woning per jaar verbruikt. Via het verbruik kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke andere systemen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Er volgt snel een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Austerlitz (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is recentelijk extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle modellen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €525 tot wel €1350. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Austerlitz

 • Van Waveren (Zonneboiler 3x 25 buizen 400L WW+CV), vermogen 3334 [KW], €2267 subsidie.
 • Rexel (1T+/2-200), vermogen 1527 [KW], €1038 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 3-24 HPC), vermogen 3640 [KW], €2475 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente Zeist mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.zeist.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Austerlitz aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Austerlitz!

 • Een warmtepomp: wint energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!