Zonneboiler Vinkeveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Vinkeveen? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Via deze pagina tref jij accurate details aangaande een zonneboiler kopen in Vinkeveen.

zonneboiler systeem installeren in 3645

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1400.
 • Een alledaags huishouden in De Ronde Venen gebruikt 1490 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3645
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Vinkeveen vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Vinkeveen! Geholpen door onze tool ontdek je simpel en snel een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente De Ronde Venen. Of benader echteinstallateur.nl voor lijstjes met erkende installateurs uit de gemeente. Hieronder tref jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is geschikt voor het warme water en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van scherpe prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Vinkeveen. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk plaatsen ze ook het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Vinkeveen fluctueren tussen de €2500 en €3900, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt check je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor een variatie aan scenario’sde kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €110 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.700€70
100 liter2€2.775 – €3.175€80
200 liter2€3.225 – €3.925€145
300 liter3€4.425 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-vinkeveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels het verbruik kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Er volgt zeer binnenkort een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Vinkeveen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle installaties die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €925 tot wel €1100. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Vinkeveen

 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 25 buizen 300L WW+CV), vermogen 2079 [KW], €1414 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 200T SP2A met NEFIT Solartower split 5.0 T), vermogen 1625 [KW], €1105 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-30 HPC), vermogen 1977 [KW], €1344 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente De Ronde Venen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.derondevenen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Vinkeveen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Vinkeveen!

 • De warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!