Zonneboiler Vreeland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Vreeland? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van onze tool lees jij bruikbare aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Vreeland.

zonneboiler systeem installeren in 3633

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1900.
 • Een gemiddelde woning in Stichtse Vecht verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3633
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Vreeland vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Vreeland! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl ontdek je snel een competente installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Stichtse Vecht. Of probeer Qbis.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand bekijk je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook reviews en voorwaarden (keurmerken). Denk aan VCA, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product voorziet in heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Het product bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Vreeland. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard moet je rekening houden met het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Vreeland komen gemiddeld uit tussen €2725 en €3150, met installatie. Dit product kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. Het tarief is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op onze website ontdek jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor meerdere mogelijkheden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €155 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.675€40
100 liter2€2.800 – €3.150€100
200 liter2€3.175 – €3.875€120
300 liter3€4.575 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-vreeland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten wij ook naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Denk aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Vreeland (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle artikelen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €550 tot wel €1850. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Vreeland

 • Van Waveren (Zonneboiler 30 buizen.300L WW+CV), vermogen 1645 [KW], €1119 subsidie.
 • OEG (4plusvlakkeplaatcollector(4x) 800LHygiëneboiler A+), vermogen 3473 [KW], €2362 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 3-30 HPC), vermogen 3768 [KW], €2562 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Stichtse Vecht een groene lening of kleine subsidie. Check www.stichtsevecht.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Vreeland aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Vreeland!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte via de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!