Zonneboiler Kockengen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Kockengen? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze tool doorzoek jij actuele informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Kockengen.

zonneboiler systeem installeren in 3628

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3200.
 • De subsidies lopen op tot €1250.
 • Een alledaags gezin in Stichtse Vecht gebruikt 1400 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €140 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3628
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Kockengen vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Kockengen! Geholpen door deze website vind je snel een geschikte installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Stichtse Vecht. Of benader Qbis.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand bekijk je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook reviews en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product kan benut worden voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit duurzame product houdt in: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Kockengen. Deze setup is goed te combineren met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Kockengen komen gemiddeld uit tussen €2850 en €4300, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. In het volgende kopje ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna vind je voor enkele situatiesde kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €90 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€40
100 liter2€2.775 – €3.050€85
200 liter2€3.200 – €3.950€120
300 liter3€4.450 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-kockengen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze gegevens kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Kockengen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €875 tot €1750. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Kockengen

 • Van Waveren (Zonneboiler 25 buizen.150L WW+CV), vermogen 1433 [KW], €974 subsidie.
 • OEG (2plus vlakkeplaatcollector(3x) 300L Solarboiler A+), vermogen 2951 [KW], €2007 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 2-30 HPC), vermogen 3450 [KW], €2346 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Stichtse Vecht mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.stichtsevecht.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Kockengen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Kockengen!

 • Een warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!