Zonneboiler Nieuwer Ter Aa

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Nieuwer Ter Aa? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van deze pagina tref je uitgebreide info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Nieuwer Ter Aa.

zonneboiler systeem installeren in 3626

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1550.
 • Een standaard woning in Stichtse Vecht verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €105 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3626
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwer Ter Aa vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Nieuwer Ter Aa! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je verrassend eenvoudig een erkende installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Stichtse Vecht. Of probeer kvinl.nl voor een overzicht met ervaren installateurs uit jouw provincie. Verderop vind je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op recensies en certificering. Zoals bijv. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem wordt gebruikt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Vooral eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Wegens interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Nieuwer Ter Aa. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Nieuwer Ter Aa zitten gemiddeld tussen €2875 en €4500, met installatie. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Hierna ontdek jij meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor een variatie aan gevallen de kostprijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €135 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.575€60
100 liter2€2.825 – €3.175€80
200 liter2€3.100 – €3.950€120
300 liter3€4.425 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-nieuwer-ter-aa

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de info verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas + elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze info kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Nieuwer Ter Aa (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is in 2017 verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €525 tot wel €1900. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuwer Ter Aa

 • Van Waveren (Zonneboiler 30 buizen.300L WW), vermogen 1645 [KW], €1119 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 80 buizen 1000L Hygieneboiler A+), vermogen 3827 [KW], €2602 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 2-24 HPC), vermogen 2266 [KW], €1541 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Stichtse Vecht een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.stichtsevecht.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Nieuwer Ter Aa aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Nieuwer Ter Aa!

 • Een warmtepomp: haalt energie via de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!