Zonneboiler Loenersloot

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Loenersloot? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit twee delen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels zonneboilerrevolutie.nl vind jij actuele raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Loenersloot.

zonneboiler systeem installeren in 3634

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een standaard woning in Stichtse Vecht verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €150 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3634
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Loenersloot vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Loenersloot! D.m.v. deze website vind je snel een geschikte installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Stichtse Vecht. Of surf naar de website Qbis.nl waar je een database treft met erkende installateurs uit de gemeente. Verderop check jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan VCA, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie voorziet in warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Loenersloot. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Loenersloot variëren tussen €2700 en €3100, met installatie. Dit product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. In het volgende kopje tref jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor een aantal mogelijkheden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €75 op jaarbasis (gasprijs april 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.625€70
100 liter2€2.925 – €3.175€80
200 liter2€3.225 – €3.950€140
300 liter3€4.400 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-loenersloot

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas de woning per jaar verbruikt. Via deze informatie kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Je krijgt z.s.m. een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Loenersloot (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd jaren geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €425 tot €1575. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Loenersloot

 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 20 buizen 200L WW+CV), vermogen 1916 [KW], €1303 subsidie.
 • OEG (4plusvlakkeplaatcollector(3x) 500LHygiëneboiler A+), vermogen 3207 [KW], €2181 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 2-30 HPC), vermogen 3768 [KW], €2562 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Stichtse Vecht mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.stichtsevecht.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Loenersloot aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Loenersloot!

 • Warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!