Zonneboiler Groenekan

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Groenekan? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze website ontdek je accurate info aangaande een zonneboiler kopen in Groenekan.

zonneboiler systeem installeren in 3737

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1750.
 • Een alledaags huishouden in De Bilt stookt 1680 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €55 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3737
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Groenekan vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Groenekan! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl vind je snel een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente De Bilt. Of surf naar de website Qbis.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. Hieronder vind jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product kan benut worden voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Het product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Groenekan. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De actuele kosten zonneboiler Groenekan fluctueren tussen de €2900 en €3800, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje bekijk jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een variatie aan scenario’sde investering en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €95 per jaar (energieprijzen maart 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.625€60
100 liter2€2.925 – €3.100€90
200 liter2€3.300 – €3.875€110
300 liter3€4.575 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-groenekan

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten wij ook naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektra er verbruikt wordt. Geholpen door deze data kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Jij ontvangt z.s.m. een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Groenekan (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is recent extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle artikelen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €800 tot wel €1825. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Groenekan

 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1.500), vermogen 3344 [KW], €2274 subsidie.
 • Rexel (1TA/3-300), vermogen 2507 [KW], €1705 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-30 HPC), vermogen 2000 [KW], €1360 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente De Bilt een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.debilt.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Groenekan aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Groenekan!

 • Een warmtepomp: haalt energie via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!