Zonneboiler Edam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Edam? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van deze pagina check je samengestelde details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Edam.

zonneboiler systeem installeren in 1135

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1300.
 • Een doorsnee huishouden in Edam-Volendam verbruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1135
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Edam vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Edam! Middels deze website tref je snel een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Edam-Volendam. Of probeer de website Qbis.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf achterhaal je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem is geschikt voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bovenal aantrekkelijk voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Edam. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Edam komen gemiddeld uit tussen €2550 en €4400, met installatie. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek jij voor een paar voorbeeldsituaties de kosten en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €70 per jaar (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€50
100 liter2€2.925 – €3.150€105
200 liter2€3.200 – €3.900€110
300 liter3€4.425 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-edam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze informatie kan de installateur een goed advies geven.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt z.s.m. een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Edam (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle types die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €775 tot €1075. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Edam

 • Remeha (220 SHL Calora Tower 2C), vermogen 1848 [KW], €1257 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-2 + S300), vermogen 1434 [KW], €975 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 BST), vermogen 1375 [KW], €935 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Edam-Volendam mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.edam-volendam.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Edam aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Edam!

 • Een warmtepomp: wint energie middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!