Zonneboiler Volendam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Volendam? Door middel van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door 2 delen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze tool doorzoek je toepasbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Volendam.

zonneboiler systeem installeren in 1131

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een alledaags gezin in Edam-Volendam stookt 1590 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1131
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Volendam vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Volendam! Middels deze pagina tref je simpel en snel een betrouwbare installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Edam-Volendam. Of surf naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box check je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege dalende prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Volendam. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder is er nog het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De verwachte kosten zonneboiler Volendam komen gemiddeld uit tussen €2625 en €4450, inclusief installeren. Dit systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, het volume van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje vind je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor verschillende voorbeeldsituaties de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €170 per jaar (gasprijzen maart 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€70
100 liter2€2.775 – €3.125€85
200 liter2€3.125 – €3.975€145
300 liter3€4.475 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-volendam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze statistieken kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Er volgt zeer binnenkort een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Volendam (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is twee jaar geleden uitgebreid. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle apparaten die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €925 tot €1775. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Volendam

 • Remeha (RemaSOL 300SE-2S 3C), vermogen 3135 [KW], €2132 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-1 + S200), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 BST), vermogen 980 [KW], €666 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Edam-Volendam mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.edam-volendam.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Volendam aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Volendam!

 • De warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!