Zonneboiler Schiphol

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Schiphol? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product wordt gevormd door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Via de zonneboiler-vergelijker doorzoek je waardevolle details aangaande een zonneboiler kopen in Schiphol.

zonneboiler systeem installeren in 1118

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1500.
 • Een alledaags huishouden in Haarlemmermeer verbruikt 1260 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1118
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Schiphol vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Schiphol! Met behulp van onze tool achterhaal je snel een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Haarlemmermeer. Of klik door naar de website Qbis.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven in de buurt. Verderop ontdek je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product voorziet in warm tapwater en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Bijzonder aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van lagere prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Schiphol. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Schiphol zitten gemiddeld tussen €2875 en €3250, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor een paar voorbeelden de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €100 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.675€70
100 liter2€2.825 – €3.200€100
200 liter2€3.200 – €3.900€140
300 liter3€4.450 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-schiphol

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de productinfo verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze info kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Schiphol (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €850 tot €1350. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Schiphol

 • Remeha (RemaSOL 90C-1S 1C), vermogen 1089 [KW], €741 subsidie.
 • Wolf (BSP W 1000 met 5xF3-1), vermogen 3306 [KW], €2248 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 500 LE-2), vermogen 2269 [KW], €1543 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOlevert de gemeente Haarlemmermeer een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.haarlemmermeer.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Schiphol aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Schiphol!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!